Broekentrends 2023 voor mannen

Door Leila - 21 juni 2023 - Blogs voor hem
Mannen hebben anno 2023 genoeg keuze als het gaat om kleding. Het modebeeld is flink veranderd de afgelopen decennia voor mannen, ook qua broeken zijn er vele soorten bijgekomen. Maar wat zijn nu de trends voor 2023?

Cargo's 
Cargo’s zijn dit jaar helemaal de trend voor de mannen.  Ze zijn stoer, modieus en zelfs ook handig tegelijk. Het is wel een broek waar je van moet houden. Dit is omdat een cargo wat nonchalanter is dan bijvoorbeeld een pantalon maar ook dan een spijkerbroek. De cargo kent zijn oorsprong van het leger. Daar werden deze broeken geïntroduceerd zodat soldaten meer munitie konden meenemen in de extra zakken die een cargobroek heeft. Overtijd is de cargo steeds meer een fashion item geworden en vandaag de dag niet meer weg te denken uit het modebeeld. Je kunt de cargo op verschillende manieren stijlen. Zo kun je er een stoere hoodie op dragen of maak het wat chiquer door er een nette trui op te dragen. Ben jij een fan van de cargo?
 
Zwart
Een zwarte broek is eigenlijk niet persé een trend omdat dit een tijdloos item is. Het is een goed basisitem voor in je kledingkast en kan eigenlijk niet ontbreken. Wel zien we dat juist zwart veel terug gaat komen in 2023 en dan vooral in verschillende soorten broeken. Zo heb je een zwarte jeans, een chino of een zwarte pantalon. Je kunt qua styling echt alle kanten op met een zwarte broek. Van welke stijl je dan ook houd, een zwarte broek past altijd in het modebeeld. Zorg dus zeker dat je dit jaar een zwarte broek hebt!

 
Pantalons

Pantalons zijn dit jaar ook helemaal in. Een pantalon werd vooral gezien als chic mode item, maar word steeds meer gedragen als onderdeel van een nonchalante en casual outfit. Zo kun je een pantalon prima dragen met een relaxt T-shirt en een overjasje. Als het weer wat kouder is kun je een pantalon ook combineren met een wollentrui. Genoeg manieren om een chique pantalon wat meer casual te stijlen. Zo zien we het ook terug in de trend voor 2023, lekker relaxed met een chique touch. Wij zijn voor!

 
Chino's

Chino’s zien we ook veel terug in het modebeeld van 2023. Het lijkt enigszins op een pantalon, alleen is de chino wat meer casual. Hierdoor is een chino vaak net wat toegankelijker dan een pantalon. Een chino is de perfecte mix tussen casual en gekleed en behoort daarom tot één van de trends dit jaar. In elk seizoen is een chino met gemak te stijlen, juist omdat ze zo toegankelijk zijn. Combineer met een hoodie, trui, pullover of T-shirt. Wil je toch je outfit wat deftiger maken? Combineer dan je chino broek met een mooie slim fit blouse. Zo maak je je outfit net even wat meer chique, perfect voor een etentje op een zomeravond! Weet je niet welke schoenen je onder een chino broek moet dragen? Goed nieuws dan want bij een chino broek passen erg veel soorten schoenen. Denk aan een witte sneaker, een donkere sneaker, een slipper of voor een chiquere look draag je er loafers onder.