Welke jeans past het beste bij mijn lichaam?

Door Leila - 21 juni 2023 - Blogs voor haar

Zandloperfiguur

Een zandloperfiguur is eigenlijk het meest gunstige figuur als het gaat om het aantal soorten jeans wat flatterend staat. Een zandloperfiguur is een figuur waarbij je schouders even breed zijn als je heupen. De taille is smal. Een zandloperfiguur heeft vollere borsten en vollere billen/benen/heupen.

Omdat een zandloperfiguur een mooie smalle taille heeft, leggen we graag het accent op de taille met een jeans. Ga dus sowieso voor een jeans met een hoge taille.
Een skinny jeans of een mooie flared jeans staat een zandloperfiguur het mooist. Als tip adviseren we om er een mooie getailleerde of aansluitende top erop te dragen. Hierdoor komt jou figuur extra goed tot zijn recht.

 
Atletisch figuur (omgekeerde driehoek)

Een atletisch figuur kenmerkt zich door bredere schouders, slanke benen en smalle heupen. De schouders staan niet in lijn met de heupen maar zijn breder. Om meer eenheid te creëren leggen we het accent op de benen bij een atletisch figuur. Daarom adviseren we om een skinny jeans of een andere getailleerd model jeans te dragen. Zo komen de slanke benen mooi naar voren.

Als extraatje zou je er nog voor kunnen kiezen om een jeans/broek te dragen met een mooie print. Hierdoor word de aandacht nog meer naar de benen getrokken. Combineer het met een rustige top zodat het accent niet op de schouders valt.

 
Appelfiguur

Een appelfiguur is een figuur waarbij u slanke benen heeft en een wat voller bovenlichaam. Net zoals bij een atletisch figuur proberen we bij een appel figuur ook de nadruk op de slanke benen te leggen. Om ook uw taille wat meer naar voren te laten komen, kiezen we voor een jeans met een hoge taille. Om dat de broek in de taille valt, krijgt u optisch een slankere taille. Een flared jeans of een bootcut jeans met een hoge taille staat een appelfiguur het mooist. Maar een recht vallende jeans met hoge taille kan ook. Ook jeans/broeken met een print kan een appelfiguur goed hebben. Ook omdat dan de aandacht naar de benen word getrokken i.p.v. het bovenlichaam. Stijl je outfit af met een paar mooie hoge hakken. Zo lijk je langer en slanker!

 
Peerfiguur

Vrouwen met een peer figuur hebben smalle schouders, smalle taille en meer volume rondom de billen, bovenbenen en heupen. Hierdoor ligt het accent automatisch al op je heupen, benen en billen.

Om dit wat meer in verhouding te brengen kun je het beste gaan voor een getailleerde jeans zoals een skinny jeans of een bootcut jeans.

Probeer geen jeans te kiezen met een print, een print zorgt er namelijk voor dat de aandacht naar de bovenbenen gaat en we willen graag het accent leggen op de heupen en slanke taille.

 
Recht figuur

Een recht figuur heeft niet veel taille en rondingen. De schouders en heupen liggen in één lijn. Een recht figuur heeft slanke benen en smalle schouders. Daarom willen we doormiddel van een jeans wat taille en rondingen creëren. Ga bijvoorbeeld voor een momjeans of een boyfriend jeans. Deze jeans zijn wat meer baggy, waardoor deze wat losser om het been valt. Laat de broek mooi aansluiten in de taille. Kies dus wel voor een high-waisted broek om de taille wat meer te accentueren. Ook kun je een riem toevoegen aan je outfit. Dit zorgt voor een smallere taille en dus meer accent op de taille.

Voor mannen is het allemaal wat streng als het aankomt op wat voor model jeans bij welk figuur past. Maar ook mannen hebben verschillende lichaamstypes en kunnen doormiddel van een bijpassende jeans hun figuur echt een boost geven.

 
 

Onthoud dat dit slechts een advies is en dat je altijd moet dragen waar jij je lekker invoelt. Voel je daarom niet verplicht deze aanbevelingen op te volgen. Experimenteer zelf met kleding om te zien wat het beste bij jou lichaam en figuur past. Voor extra advies kun je altijd een vraag mailen of bellen naar onze klantenservice via onze contactpagina.